HU | RO | EN
Ifjúsági szakmai konzultáció
Ifjúsági szakmai konzultáció
2015.11.23., hétfő

Sepsiszentgyörgyi fiatalokkal beszélgetett az i2021 csapata

Diákokat kérdezett a 2021-es pályázat csapata kulturális és szabadidős szokásaikról, igényeikről, és az őket megszólító kulturális programokról. A beszélgetés eredményeképp több, az előző oktatási konzultációk üzenetére épülő, illetve azt megerősítő gondolat is megfogalmazódott, mint például a kulturális programkínálat elérhetőbbé tétele a fiatalok számára, új önkéntességi és non-formális oktatási programok indítása és lebonyolítása a diákok aktív részvételével.

Érdeklődő csapat állt össze az ifjúsági szakmai konzultáción, melynek a sepsiszentgyörgyi Lábas Ház kiállítóterme adott otthont november 20-án, pénteken. A felmerült igények közül talán a leghangsúlyosabban az ifjúsági közösségi ház létrehozásának és működtetésének gondolata jelent meg, arra a problémára reagálva, hogy jelen pillanatban a városban nincs egy olyan, a fiatalok számára nyitott tér, ahol a diáktanácsok akár a város teljes diákságának szóló programokat szervezhetnének, elősegítve ezáltal az iskolaközösségek közti kommunikációt és a kölcsönös megértést.

A közösségi tér fontossága mellett szó esett még a legnépszerűbb ifjúsági és kulturális programokról, önkétességi lehetőségekről és a pályaválasztásról is.

Támogató :

MÉDIAPARTNEREK: